عنوان بررسی جامع کربوهیدرات ها و دسته‌بندی کربوهیدرات‌ها و لیپیدها

بررسی جامع کربوهیدرات ها و دسته‌بندی کربوهیدرات‌ها و لیپیدها|30015292|flu|
هم اکنون فایل با مشخصه ی بررسی جامع کربوهیدرات ها و دسته‌بندی کربوهیدرات‌ها و لیپیدها وارد وب شده اید برای مشاهده جزئیات فایل به ادامه مطلب یا دریافت فایل بروید. بررسی جامع کربوهیدرات ها و دسته‌بندی کربوهیدرات‌ها و لیپیدها

ادامه

فرمت فایل: word



تعداد صفحات: 50







دوقندی‌ها



لاکتوز یا قند شیر، ساکاروز یا شکر و مالتوز یا قند مالت، نمونه‌هایی از دی‌ساکاریدها هستند.



پلی‌ساکاریدها



هنگامی که مونوساکاریدها یا دی‌ساکاریدها به هم می‌پیوندند رشته‌های پلیمری بلندی را پدید می‌آوند که پلی‌ساکارید نام دارند. مهم‌ترین پلی‌ساکاریدها شامل:



• نشاسته یا آمیلون



• گلیکوژن



• سلولز



• پکتین



می‌باشند.



نشاسته کربوهیدرات ذخیره‌ای در گیاهان ( سیب زمینی، ، نان، برنج و ...) است که از بهم پیوستن تک قندی‌ها به اشکال مختلف حاصل می‌‌شوند و در بدن پس از گوارش مالتوز تبدیل شده و سرانجام به تک‌قندی‌های گلوکز، فروکتوز و گالاکتوز در می‌‌آیند. این سه تک‌قندی جذب خون شده و پس از عبور از کبد به وسیله گردش خون در سرتاسر بدن پخش می‌‌گردد.



گلیکوژن تنها شکل ذخیره انرژی به صورت قند در بدن انسان است. مقدار ذخیره گلیکوژن در انسان 350 گرم است. حدود 100 یا 108 گرم گلیکوژن در کبد است و بقیه در ماهیچه‌هاست. مقدار ذخیره گلیکوژن در بدن انسان به اندازه این است که نیازهای نصف روز انسان را تأمین می‌‌کند. بدین صورت که فردی گرسنه است و غذا نمی‌خورد، گلیکوژن کبدی، قند خون وی را تأمین می‌‌کند و گلیکوژن ماهیچه‌ها، نیازهای عضلانی را تأمین می‌‌کند. زمانی که گرسنگی دوم اتفاق می‌‌افتد، زمانی است که گلیکوژن کبدی تخلیه شده و گلیکوژن که تحت تأثیر زیمایه (آنزیم) فسفریلاز قرار می‌‌گیرد گلیکوژن کبدی است نه گلیکوژن ماهیچه.



سلولز نیز پلی‌ساکاریدی است که در گیاهان تولید می‌شود. تفاوت ساختمانی آن با نشاسته این است که در سلولز پیوندهای بتا ۱ به ۴ وجود دارد اما در روده پستانداران آنزیمی برای تجزیه آن وجود ندارد. در روده نشخوار کنندگان سلولز توسط آنزیم سلولاز که توسط باکتری‌های روده‌ای آنها تولید می‌شود تجزیه می‌شود.



سوخت‌وساز کربوهیدرات‌ها



کربوهیدراتها به گلوکز تبدیل می‌‌شوند و گلوکز به دو طریق در بدن دگرگشت یا سوخت‌وساز (متابولیسم) هوازی می‌‌شود:



دگرگشت هوازی گلوکز: بدین صورت که ابتدا مولکول گلوکز می‌‌شکند و دو مولکول اسید پیرویک ایجاد می‌‌کند، اسد پیرویک دکربکسیله می‌‌شود و به مشتق استیل تبدیل می‌‌شود، مشتق استیل با کوآنزیم A ترکیب می‌‌شود و استیل کوآنزیم A را ایجاد می‌‌کند. استیل کوآنزیمA وارد چرخه کرپس می‌‌شود و طی یک سلسله واکنشهای پیاپی به آب، انرژی و CO2 تبدیل می‌‌شود.



دگرگشت بی‌هوازی: زمانی که بدن در شرایط اضطراری قرار می‌‌گیرد متابولیسم بی هوازی رخ می‌‌دهد. مثلاً ورزشکاری که فعالیت سنگین انجام می‌‌دهد، قادر به تأمین کل انرژی مورد نیاز خود از طریق هوازی نیست، قسمتی از انرژی خود را از طریق بی هوازی تأمین می‌‌کند. یا در شرایطی که فرد در حالت خفگی قرار می‌‌گیرد (آب یا دود) بدن از طریق متابولیسم بی هوازی سعی در حفظ حیات می‌‌کند. بدین صورت که مولکول گلوکز می‌‌شکند، دو مولکول اسید پیروویک ایجاد می‌‌کند، هر مولکول اسید پیروویک احیاء می‌‌شود و اسید لاکتیک ایجاد می‌‌کند. علت اینکه اسید لاکتیک باعث گرفتگی عضله یا خستگی ورزشکاران می‌‌شود، متابولیسم بی هوازی است. بنابراین در شرایط بی هوازی از متالولیسم گلوکز 2 ATP (آدنوزین تری فسفات) و در شرایط هوازی از متابولیسم گلوکز 38 ATP انرژی حاصل می‌‌شود. البته ممکن است تصور کنید هضم دگرگشت بی هوازی باعث تخریب انرژی می‌‌شود در صورتیکه اسید لاکتیک جمع شده در عضله با جریان خون به کبد می‌‌رود و مجدداً تبدیل به گلیکوژن می‌‌شود و دوباره قند می‌‌سازد.



کارکرد مواد قندی و نشاسته در بدن



تولید گرما نقش اصلی و عمده این مواد تولید انرژی در بدن است. تنظیم قند خون بدن سالم بعد از جذب قندها به وسیله اعمالی که انجام می‌‌دهد، مقدار آن را تا حدودی ثابت نگه می‌‌دارد. ذخیره در بدن مقدار اضافی مواد قندی و نشاسته‌ای در کبد و ماهیچه‌ها به میزان معینی ذخیره و بقیه به صورت چربی در بافت چربی ذخیره می‌‌گردد تا در صورت لزوم، بدن بتواند به عنوان منبع انرژی از آن استفاده نماید.



منابع غذایی قندی و نشاسته‌ای



ما بخش عمده انرژی مورد نیاز روزانه خود را از غلات یعنی گندم، جو، ذرت، برنج، ماکارونی، سیب زمینی و .... حبوبات مانند لوبیا، نخود، عدس و ... .همچنین قند و شکر، آب نبات، بیسکویت، خرما، کشمش، عسل و شیرینیجات، میوه‌های شیرین، چغندر، شلغم و مانند اینها تأمین می‌‌کنیم. و اما مهمترین بخش



انرژی‌زایی کربوهیدرات‌ها



کربوهیدرات‌ها انرژی‌زا هستند و انجام اعمال حیاتی را تسهیل می‌‌نمایند، از اینرو از بهترین مواد تغذیه‌ای برای ورزشکارانند. مواد قندی و نشاسته‌ای یکی از مهم‌ترین و ارزانترین منابع انرژی در رژیم غذایی انسان بشمار میروند. قسمت مهمی از غذاهای مردم آسیا، افریقا و بسیاری از نقاط جهان از مواد قندی و نشاسته‌ای تشکیل شده است. به علت ارزانی کربوهیدرات ها، اکثر مردم از آنها استفاده می‌کنند و 40 تا 50 درصد غذای روزانه را تشکیل می‌دهند. هنگامی که کربوهیدرات‌ها وارد بدن می‌‌شوند به انرژی تبدیل می‌‌گردند و مقدار اضافی آنها در بافتهای چربی ذخیره می‌‌شود. در همه نقاط دنیا یک ماده غذایی نشاسته‌ای، غذای اصلی مردم است. در بیش از 50 درصد کشورهای دنیا برنج، گندم، ذرت، سیب زمینی و نان، را به عنوان غذای اصلی استفاده می‌‌کنند. مشتقات تک قندیها، سوریبتول است که از احیای گلوکز به دست می‌‌آید. ویژگی آن سرعت جذب خیلی کند است. بنابراین به طور کامل جذب نمی‌شود. سرعت کند جذب سوریبتول در چند زمینه مورد استفاده تغذیه‌ای قرار می‌‌گیرد: در افراد مبتلا به مرض قند که تمایل به خوردن مربا یا شربت شیرین دارند می‌‌توان از سوریبتول استفاده کرد. زیرا به علت جذب کند سوریبتول مقداری از این مواد وارد روده شده و توسط فلور روده تخمیر می‌‌شود و گاز ایجاد می‌‌کند .بنابراین فرد مبتلا به مرض قند می‌‌تواند دو قاشق مرباخوری سوربیتول بخورد و اگر مقدار زیادتری استفاده کند دچار نفخ می‌‌شود و اگر مقدار بیشتری استفاده کند دچار اسهال می‌‌شود. یکی از مشکلات افرادی که رژیم لاغری می‌‌گیرند، پائین آمدن قند خون و احساس گرسنگی است. بنابراین سوریبتول درست است که کربوهیدرات است اما به دلیل جذب کُند، مصرف مقدار کمی از آن می‌‌تواند قند خون را در حد طبیعی نگه دارد و یا در افرادی که در ذخیره سازی گلیکوژن کبدی مشکل دارند، می‌‌توان از این ویژگی بهره جست. مشتقات تک قندی به نام اینوزیتول، که یک هکزوز حلقوی است، معمولاً در سبوس غلات مثل نان به صورت ترکیب با شش مولکول اسید فسفوریک است که اصطلاحاً به آن اسید فیتیک می‌‌گویند. وقتی اسید فیتیک بدین صورت است، ارزش تغذیه‌ای ندارد زیرا قند و فسفر آن قابل استفاده نیست و در ضمن مانع جذب کلسیم و آهن غذا نیز می‌‌شود، اما اگر نانی مثل نان سنگک را تخمیر کنیم به وسیله خمیر ترش اسید فیتیک تجزیه می‌‌شود، قند و فسفر آن قابل استفاده می‌‌گردد و مانع از جذب کلسیم و فسفر هم نمی‌شود



پروتئین



نقش پروتئین ها در رژیم غذایی


جزییات بیشتر


  • عنوان ساختمان لیپیدها ولیپوپروتئین ها

  • لیپیدها( چربیها) -IIاهمیت و نقش های بیولوژیک : ادامه... III - طبقه بندی لیپیدها: طبقه بندی براساس ساختمان مولکولی یا مواد تشکیل دهنده لیپید ها: الف -اسیدهای چرب اشباع (Saturated ): اسیدهای چرب اشباع:ادامه ... ب-اسیدهای چرب غیر اشباع(Unsaturated) : ای
  • ساختمان لیپیدها ولیپوپروتئین ها



  • عنوان پاورپوینت متابولیسم لیپیدها ولیپوپروتئین ها

  • دانلود پاورپوینت با موضوع متابولیسم لیپیدها ولیپوپروتئین ها دارای 290 اسلاید و با فرمت .ppt و قابل ویرایش و آماده برای ارائه ، چاپ ، تحقیق و کنفرانس می باشد. تعداد اسلاید : 290 اسلاید فرمت فایل: پاورپوینت .ppt و قابل ویرایش آماده برای : ارائه ، چاپ ،
  • دانلود,رایگان,دانلود رایگان,خرید دانلود رایگان پاورپوینت متابولیسم لیپیدها ولیپوپروتئین ها,خرید دانلود رایگانپاورپوینت متابولیسم لیپیدها ولیپوپروتئین ها,خرید دانلود رایگان,دانلود رایگان پاورپوینت متابولیسم لیپیدها ولیپوپروتئین ها


  • عنوان تحقیق بيوشيمي عمومي لیپیدها

  • دانلود تحقیق با موضوع بيوشيمي عمومي لیپیدها، در قالب word و در 127 صفحه، قابل ویرایش، شامل: غشاء سلولي- ساختمان، شكل گيري و عملكرداهميت زيست پزشكياهميت فضاهاي داخل و خارج سلوليتركيب يوني مايعات داخل و خارج سلوليساختمان پيچيده غشاءهاليپيدهاي اصلي در س
  • بيوشيمي عمومي لیپیدها,لیپید,لیپیدها,لیپید در مهندسی شیمی,لیپیدها در مهندسی شیمی,بیوشیمی,بیوشیمی لیپید,تحقیق لیپیدها,پاورپوینت لیپیدها,پایان نامه لیپیدها,تحقیق در مورد لیپیدها,مقاله با موضوع لیپیدها,پروژه لیپیدها,پروژه لیپیدها,آشنایی با


  • عنوان پاورپوینت بیوشیمی چربی ها و لیپیدها

  • دانلود پاورپوينت بيوشيمي چربي ها و ليپيد ها مشخصات فایل تعداد صفحات13حجم63/903 کیلوبایت فرمت فایل اصلیppt توضیحات کامل دانلود پاورپوينت بيوشيمي چربي ها و ليپيد ها جهت رشته علوم آژمایشگاهی در قالب 13 اسلايد و با فرمت ppt به صورت کامل و جامع و با قابلي
  • پاورپوینت درباره بيوشيمي چربي ها,پاورپوینت بيوشيمي لیپیدها,دانلود پاورپوینت بيوشيمي چربي ها و لیپیدها,پاورپوینت بيوشيمي چربي ها و لیپیدها



  • عنوان ترجمه مقاله تاثیرات تمرینات ورزشی بر روی لیپیدها و لیپوپروتئین ها خون در كودكان و نوجوانان

  • تاثیرات تمرینات ورزشی بر روی لیپیدها و لیپوپروتئین ها خون در كودكان و نوجوانان چکیده هدف مقاله زیر توصیف آن چه كه در مورد تاثیرات تمرینات ورزشی در كودكان و نوجوانان در لیپیدها و لیپوپروتئین های خون زیر می دانیم، می باشد: مجموع كلسترول (TC)، كلسترول ل
  • تاثیرات تمرینات ورزشی بر روی لیپیدها و لیپوپروتئین ها خون در كودكان و نوجوانان,چکیده,هدف مقاله زیر توصیف آن چه كه در مورد تاثیرات تمرینات ورزشی در كودكان و نوجوانان در لیپیدها و لیپوپروتئین های خون زیر می دانیم، می باشد مجموع كلسترول (TC)، كلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا (HDLC) ، كلسترول لیپوپروتئین با چگالی پایین (LDLC) و تری گلیسیرید (TG) تن


  • عنوان پاورپوینت درباره چربیها یا لیپیدها 36 اسلاید

  • توضیحات: در قالب پاورپوینت قابل ویرایش. فهرست مطالب : چربیـــهایا لیـپـیدها تفاوت روغن و چربی انواع چربیها نقش چربیها ویتامینهای محلول در چربی نقش چربیها جدول ارزش غذایی روی بیسکویت ساختمان چربیها طبقه بندی اسیدهای چرب اسید چرب اشباع شده اسید چرب غیر
  • پاورپوینت درباره چربیها یا لیپیدها 36 اسلاید


  • عنوان مبانی نظری و پیشینه تحقیق ارتباط كلسیم با لیپیدها و لیپوپروتئین‏ ها

  • مبانی نظری و پیشینه تحقیق ارتباط كلسیم با لیپیدها و لیپوپروتئین ها منابع فارسی و انگلیسی دارد. ارجاع و پاورقی استاندارد دارد. رفرنس دهی استاندارد دارد. کاملترین در سطح اینترنت، دارای تحقیقات انجام شده در زمینه تحقیق گارانتی بازگشت وجه دارد. فرمت : d
  • كلسیم,لیپید,لیپوپروتئین,مبانی نظری و پیشینه تحقیق,پیشینه تحقیق ارتباط كلسیم با لیپیدها و لیپوپروتئین‏ ها,ارتباط كلسیم با لیپیدها و لیپوپروتئین‏ ها,مبانی نظری ارتباط كلسیم با لیپیدها و لیپوپروتئین‏ ها


  • عنوان بررسی جامع کربوهیدرات ها و دسته‌بندی کربوهیدرات‌ها و لیپیدها

  • فرمت فایل: word تعداد صفحات: 50 دوقندیها لاکتوز یا قند شیر، ساکاروز یا شکر و مالتوز یا قند مالت، نمونههایی از دیساکاریدها هستند. پلیساکاریدها هنگامی که مونوساکاریدها یا دیساکاریدها به هم میپیوندند رشتههای پلیمری بلندی را پدید میآوند که پلیساکارید نام
  • بررسی جامع کربوهیدرات ها و دسته‌بندی کربوهیدرات‌ها و لیپیدها